top of page
abstrakte Struktur

MC BOZ-AK KURTLAR MOTOSİKLET KULUBÜ projesinin ilk amacı yurt içi ve dışında yaşayan motosiklet sevenleri aynı adı ve logoyu taşıyan tek bir mc. altında birleştirip kulüp üyeleri arasında sosyal dayanışmayı, yardımlaşmayı sağlamaktır.

A) KURUCULAR ve YÖNETIM :

MC BOZ-AK KURTLAR adı ve logosu altında kendi yaşadığı şehirin, ülkenin adına derneği kurmak, yönetiminde yer almak isteyen yönetimci, girişimci, kabiliyetli, demirden korkmayan, demirin efendisi olan her kes derneğin kurumunda ve yönetiminde yer alabilir. Bunun icin motosiklet kullanma şartı  aranmaz.

Arkadaş gurupları da bırleşerekte derneğin kurulum çalışmalarını başlatabilir, üye olabilirler.

Konuyla ilgilenenlerin kendi aralarında yapacaklari toplantılar sonucu alacakları kararlar doğrultusunda (https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuatmetin/1.5.5253.pdf) 5253 sayılı dernekler konununa guygun olarak yasadiklari sehirlerde derneğin kuruluş calışmalarını başlatırlar.

BOZ-AK KURTLAR TÜRKİYE`nin yönetim kurulu ve üyeleri, illerdeki ve Avrupadaki, (BOZ-AK KURTLAR Almanya, BOZ-AK KURTLAR Fransa ve BOZ-AK KURTLAR Azerbaycan`daki) gibi BOZ-AK KURTLAR derneklerinin kendi klub üyeleri arasindan seçtikleri şahislar tarafindan  oluşturulur. BOZ-AK KURTLAR TÜRKİYE`nin yöneticileri, klübün  yönetilmesiyle ilgili her türlü hakka, yetkiye ve yeleklerinde MC BOZ-AK KURTLAR TÜRKİYE patch lerini taşima hakkina sahip olurlar. Uluslararasi ya da ulusal resmi ya da resmi olmayan tüm etkinliklerde grup , konvoy başini oluştururlar.

Homepage; kuracaginiz klubünüzün adiyla (örnegin BOZ-AK KURTLAR ANKARA ya da AZERBAYCAN, ALMANYA) klub yöneticilerinin hizmetine, kullanımına sunulur.

 

B) MC BOZ-AK KURTLAR Derneğinizce Asağıdaki Faaliyetleri Uygulayabilirsiniz :

1. Doğa ve Motosikletler Sporları için çeşitli kategorilerde kendi niteliklerine uygun faaliyet ve müsabakaların düzenleyebilirler,

2. Türkiye’de düzenlenecek olan resmi, özel ve milli/milletlerarası veya mahalli platformdaki faaliyet ve müsabakalara, katılabilirler.

3. Dernek amaçlarına ulaşmak, derneğe gelir sağlamak, dernek üyelerinin ihtiyaç duyduğu konularda yardımcı olacak, sosyal faaliyet ve etkinliklerde bulunmak amacıyla dernek üyelerinin hizmetinde her türlü lokal, restaurant, kafeterya, tamir-bakım atölyesi, garaj, eğitim pisti,  servis istasyonu, konusuyla ilgili mağaza gibi işletmeler açabilir veya açılmış işletmelere ortak olabilir, çalıştırabilir, iktisadi işletme kurabilirler.

4. Dernek çalışmalarını duyurmak için amaçları doğrultusunda gazete, dergi, kitap gibi yayınlar ile üyelerine dağıtmak üzere çalışma ve bilgilendirme bültenleri çıkartabilirler.

5. Gerekli izinler alınmak şartıyla yardım toplama faaliyetlerinde bulunabilir,  yurt içinden ve yurt dışından bağış kabul edebilirler.

6. İhtiyaç duyduğu gelirleri temin etmek amacıyla iktisadi, ticari ve sanayi işletmeler  kurabilir ve işletebilirler.

7. Üyelerinin yararlanmaları ve boş zamanlarını değerlendirebilmeleri için lokal açabilir, sosyal ve kültürel, sportif tesisler kurabilir ve , stand açabilir, festival-fuar-kongre düzenleyebilirler.

8. Üyeleri arasında beşeri münasebetlerin geliştirilmesi ve devam ettirilmesi için yemekli toplantılar, konser, balo, tiyatro, sergi, spor, gezi ve eğlenceli etkinlirkler vb. düzenleyebilir veya üyelerinin bu tür etkinliklerden yararlanmalarını sağlayabilir. Dernek faaliyetleri için ihtiyaç duyulan taşınır, taşınmaz mal satın alabilir, satabilir, kiralayabilir, kiraya verebilir ve taşınmazlar üzerinde aynı hak tesis edebilir, çekici, teknik servis, ekipman ve malzemeyi yurtiçinden veya yurtdışından bağış ve satın alma yolu ile temin edebilir ve üyelerin hizmetinde kullanabilirler.

10. Uluslararası faaliyette bulunabilir, yurt dışındaki dernek veya kuruluşlara üye olabilir ve bu kuruluşlarla proje bazında  ortak  çalışmalar yapabilir veya yardımlaşabilirer.

11. Kamu kurum ve kuruluşları ile görev alanlarına giren konularda ortak projeler yürütebilirler.

12. Gerekli görülen yerlerde dernek faaliyetlerini yürütmek amacıyla temsilcilik açabilirler.

13. Derneğin amacı ile ilgisi bulunan ve kanunlarla yasaklanmayan alanlarda, diğer derneklerle veya vakıf, sendika ve benzeri sivil toplum kuruluşlarıyla ortak bir amacı gerçekleştirmek için platformlar olusturabilirler

 

C) Üye Olma Hakkı :

BOZ-AK KURTLAR MC'nin her üyesi, vatanını ve bu topraklarda birlikte nefes aldığı, yaşadığı herkesin fikirlerine,  hak ve özgürlüklerine  , ağaca cicege, böcöğe, kurda, kusa, ota, hayvana, havaya, suya kısacası fauna ve flora ya, geleneksel kültürümüze ait örf ve adetlere, kanunlara  saygılı  davranır, korur ve yasatır.

BOZ-AK KURTLAR MC' ye 50 cc den 1200 cc ve yukarısına kadar tüm motosiklet kullanıcıları motosikletleriyle ilgili belgelerinin eksiksiz olması halinde yayaların ve diğer taşıt sürücülerinin haklarını  gözeten, kollayan ve adil, saygılı olan,   trafikte kurallara uygun, ve diğer sürücülere karşi saygılı bilinçli motosiklet kullanabilen herkes üye olabilir.

Derneğin amaç ve ilkelerini benimseyerek bu doğrultuda çalışmayı kabul eden ve mevzuatın öngördüğü koşullarını taşıyan her gerçek ve tüzel kişiler bu derneğe üye olma hakkına sahiptir.

 

D) Kulüp Logomuz;

da yer alan ana görsel, uluslararası telif hakları kurallarına uygun olarak, telif bedeli ödenerek satın alınmış ve üzerinde değişiklikler yapılarak hazırlanmış, "bize özel tasarımdır. Logotype için kullanılmakta olan font  üniversal bir fonttur. Kulüp içinde yalnızca logotype tasarımımızda ve yeleklerde bulunan isimliklerin ve rütbelerin yazımı için kullanılabilir.

Kulübümüzün kurumsal renkleri, siyah, beyaz, gri, sarı ve kırmızıdır. kulüp logomuz, bu renkler dışında yazılamaz ya da farklı renkte düz ya da renkli bir zemin üzerine uygulanamaz, logo ve logotype rengi değiştirilemez, görsel ve yazı boyut ve oranlarına farklı bir uygulama yapılamaz.

Hiç kimse, logomuzu, basılı, yazılı ya da internet ortamında, hiçbir özel amaçla, kullanamaz.

bottom of page